Mark Eijbaard is onze kandidaat-wethouder

Door De redactie op 9 juni 2022

Mark Eijbaard is de kandidaat-wethouder voor de PvdA Baarn. De partij draagt hem met volle overtuiging voor als hun wethouder binnen de coalitie met VoorBaarn, GroenLinks en D66. Op 13 juni presenteerden deze vier partijen hun coalitieakkoord ‘Samen Baarn’. Op 21 juni wordt Mark Eijbaard formeel aan de gemeenteraad voorgesteld als de kandidaat-wethouder voor de PvdA. Als de raad zich in de raadsvergadering achter zijn kandidatuur schaart, wordt hij diezelfde avond benoemd en geïnstalleerd.

Naast de inwoners

Mark Eijbaard is geboren en getogen in Baarn en maakt zich als raadslid al acht jaar hard voor een duurzaam, eerlijk en fatsoenlijk dorp. Hij neemt de voordracht als wethouder met groot plezier op: ‘De afgelopen 8 jaar als raadslid heb ik gezien waar het anders kan. Bijvoorbeeld als het gaat om de aansturing van ons afvalbedrijf RMN, maar ook de verduurzaming van onze energieslurpende straatverlichting. Maar ik denk vooral dat een nieuw gemeentebestuur de komende vier jaar echt werk moet maken van inwonerparticipatie. De gemeente moet niet tegenover haar inwoners staan, maar naast haar inwoners. Ondersteunen hoe het wél kan en niet alleen vertellen wat niet kan. Daar is vertrouwen te winnen en ik wil mij daar graag voor inzetten.’

Portefeuille

De vier coalitiepartijen doen in het coalitieakkoord een voorstel voor de verdeling van de portefeuilles. Mark Eijbaard wordt namens de PvdA onder andere verantwoordelijk voor openbare ruimte, verkeer, groen & natuur en afval – RMN. Ook krijgt hij werk & inkomen en burgerzaken onder zijn hoede. Mark Eijbaard: “De afgelopen jaren hebben we werk gemaakt van het actieplan Armoedebestrijding en het plan ‘Een tegen eenzaamheid’. Het is mooi om nu in het bestuur deze programma’s verder vorm te geven.”

Nieuwe fractievoorzitter en raadslid

Sandra Bruijstens neemt het fractievoorzitterschap van de PvdA over van Mark Eijbaard. Zij is nu nog de nummer twee in de raadsfractie. Valentijn Brinkman wordt voorgedragen als nieuw raadslid voor de PvdA. Hij is nu nog steunfractielid.

Lees meer over Mark Eijbaard.