Op de radio: Verdeel geld voor huishoudelijke hulp eerlijker

Door Sandra Bruijstens op 23 april 2023

Sinds de invoering in 2020 van het zogenaamde WMO abonnementstarief van € 19,- per maand kunnen mensen die voorheen zelf huishoudelijke hulp inhuurden, dit goedkoper krijgen via de gemeente. De PvdA stelde hierover schriftelijke vragen aan het college. Wij willen weten wat sinds de invoering de (financiële) gevolgen zijn voor Baarn. Ook willen wij weten welke mogelijkheden het college ziet om aan de slag te gaan met een werkwijze die al meer in lijn is met de stelselwijziging in 2025 die er voor moet zorgen dat het systeem eerlijker wordt. De antwoorden vanuit het college worden half mei verwacht.

Op woensdag 19 april sprak fractievoorzitter Sandra Bruijstens hierover met Elly den Heijer tijdens de radio-uitzending Eemland1 Actueel.

Het hele gesprek is hier terug te luisteren.

 

 

Sandra Bruijstens

Sandra Bruijstens

Wie ben je? Sandra Bruijstens, in maart 2018 gestart als steunfractielid voor de PvdA Baarn en sinds de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 ben ik raadslid en fractievoorzitter. In het dagelijks leven management assistent. Buiten kantoortijden regelmatig wandelend te vinden in de Baarnse natuurgebieden. Daar is het de laatste tijd wel veel te druk. Een betere balans

Meer over Sandra Bruijstens