Kinderen laten opgroeien met het idee dat ze afkeurenswaardig zijn, is per definitie onveilig

Door Mark Eijbaard op 11 november 2020

Gisteren zijn onze fracties opgeschrikt door de alles behalve medemenselijke woorden van de minister van Onderwijs. Hij zei in een debat in de tweede kamer dat scholen homoseksualiteit mogen afkeuren, maar wel moeten toezien op een veilig leefklimaat voor alle leerlingen.

In onze overtuiging hoort ieder mens, ieder kind, op een veilig manier deel te kunnen nemen aan de maatschappij. En daarbij volledig zichzelf kunnen zijn.
Er is de afgelopen jaren hard gewerkt voor gelijke behandeling van iedereen. Welke geaardheid je hebt of welke huidskleur je hebt.
Je hebt op het moment dat je het allerkwetsbaarst bent, in je jonge leven en de puberteit, de veiligheid en ondersteuning nodig van de (volwassen)mensen om je heen. Kinderen laten opgroeien met het idee dat ze afkeurenswaardig zijn, is per definitie onveilig.

Omdat wij het absoluut oneens zijn met de uitspraken van de minister en een krachtig signaal willen afgeven en wij de overtuiging hebben dat het college er net zo overdenkt, stellen wij de volgende vragen.

1. Is het gehele college met ons van mening dat homoseksualiteit op geen enkele manier afgekeurd mag worden in welke organisatie of vereniging dan ook in Baarn.
2. Op welke manier overlegt u met de scholen in Baarn over de acceptatie van LHBTI en de omgang hiermee.
3. Welke acties onderneemt het college, anders dan het hijsen van de regenboogvlag op Coming-Outday, om de acceptatie van LHBTI-mensen te verbeteren.

Mark Eijbaard

Mark Eijbaard

Wie ben je? Mijn naam is Mark Eijbaard. Samen met mijn vrouw Carola en zoon Tijmen woon ik in Baarn. Sinds juni 2022 ben ik met veel plezier wethouder in ons prachtige dorp. Waar word je opgetogen van? De kleine dingen in het leven. Ik kan enorm genieten van een rondje op de fiets met

Meer over Mark Eijbaard