Aanpak fietsen in de Laanstraat

Door Ton van der Linden op 9 januari 2024

Een grote ergernis van veel Baarnaars is het fietsen in de Laanstraat. In het verleden is er incidenteel, pakweg twee keer per jaar, door handhavers opgetreden tegen dit vervelende gedrag, maar dit helpt natuurlijk niet. In de gemeenteraad is er door onze fractie regelmatig aandacht gevraagd voor dit storende gedrag.

En nu heeft onze wethouder Mark Eijbaard een plan aan de raad gepresenteerd om dit probleem echt aan te pakken.

Wat gaat de gemeente doen:

Er komen gedurende een jaar twee BOA’s die zich uitsluitend gaan richten op verkeersoverlast in het centrum. Dan moeten we onder meer denken aan een ‘lik-op-stuk-beleid’ tegen het fietsen in de Laanstraat. Fietsen kan niet en er zal zonder aanziens des persoons bekeurd worden.

Ook het stelselmatig niet gebruiken van een zeer vriendelijk systeem om de parkeerdruk eerlijker te verdelen, te weten de blauwe zone, wordt aangepakt. Door nu eindelijk op te treden tegen dit misbruik wordt de schaarste eerlijker verdeeld.

Snelheid beperkende maatregelen bij de doorsteekjes van de Laanstraat en extra fiets-parkeerplekken zijn ook onderdeel van de aanpak.

Na een jaar wordt de handhavingspilot geëvalueerd.

De plannen zijn op 20 december door de gemeenteraad aangenomen. Eindelijk een wethouder die de overlast echt aanpakt en niet jarenlang alleen nadenkt over mogelijke oplossingen. De PvdA Baarn en Baarn kan trots zijn op deze wethouder.

Ton van der Linden

Ton van der Linden

Wie ben je? Mijn naam is Ton van der Linden. Ik ben in 1951 geboren in Amsterdam en sinds 1982 woonachtig in de Componistenbuurt, gehuwd met Anita, was voorheen werkzaam als controller in een handelsonderneming, van 2006 tot 2014 raadslid en van 2014 tot 2022 steunfractielid. Een jaar geleden dacht ik voorgoed afscheid te hebben

Meer over Ton van der Linden