Door Anne Slingerland op 15 november 2017

Baarns PvdA Ombudsteam helpt al 5 jaar mensen verder

Mensen die vragen of zorgen hebben of vastlopen in het contact met instanties kunnen sinds 2012 terecht bij ons ombudsteam. Het team helpt Baarnaars op verschillende manieren. Soms is het genoeg om even mee te denken of de weg te wijzen. In andere gevallen is er meer nodig en worden politici van de partij ingeschakeld. Inwoners die zich bij het team melden kunnen erop rekenen dat de vrijwilligers van het ombudsteam alle mogelijkheden benutten om te helpen.

In de afgelopen vijf jaren kwam er een diversiteit aan vraagstukken langs bij het ombudsteam. Overlast van buren, ontevredenheid over een bewindvoerder, onduidelijkheid over procedures rond het aanvragen van een vergunning bij de gemeente, een conflict met een energieleverancier, gedoe rond het aanvragen van een paspoort. Het team pakt in principe alles op.

Het ombudsteam bestaat uit drie coördinatoren die het eerste contact hebben met mensen die zich melden bij het team. Dat gebeurt bij voorbeeld via het mailadres ombudsteam@pvdabaarn.nl, via sociale media of via de fractie in de gemeenteraad. De coördinatoren kunnen vervolgens een beroep doen op een aantal deskundigen om mensen verder te helpen.

Lang niet altijd is het nodig de politiek in te schakelen. Als het op een andere manier niet tot een oplossing komt of als er in de gemeentelijke organisatie of andere instanties is mis lijkt te gaan dat duidt op een structureel probleem, dan komt de gemeenteraadsfractie in actie. Een enkele keer wordt ook een beroep gedaan op de provinciale fractie en één keer werd in de afgelopen vijf jaar ook een Tweede Kamerlid ingeschakeld. Het mes snijdt dan aan twee kanten, want inwoners worden beter geholpen doordat er een directe lijn met de politiek is op alle niveaus en de PvdA-politici worden direct gevoed met signalen van inwoners.

Heeft u een vraag of probleem waar u met het ombudsteam contact over wilt hebben? Mail dan naar ombudsteam@pvdabaarn.nl ,  kijk op deze website bij het ombudsteamvoor de contactgegevens van de coördinatoren  voor de contactgegevens van de coördinatoren of stuur een (direct) bericht via het facebook of twitteraccount van de PvdA Baarn.

Anne Slingerland

Anne Slingerland

Wie ben je: ik ben Baarnse omdat ik me hier thuis voel, ook al ben ik geboren in het Oosten van het land (Hardenberg). Ik werk als directeur bij Stichting Mentorschap en woon samen met mijn man Jan-Jelle en dochters Julia (11) en Kato (9). Wordt opgetogen van: een wandeling of fietstochtje door de bossen rond

Meer over Anne Slingerland