Jeugd op de Agenda: Een stap richting de ambities van de PvdA voor jongeren in Baarn

Door Valentijn Brinkman-Koopal op 26 september 2024

Deze week stond tijdens de raadsvergadering het beleidsplan “Jeugd op de Agenda” centraal, een plan dat naadloos aansluit bij de speerpunten van ons verkiezingsprogramma. Als PvdA hebben we altijd gepleit voor meer aandacht en kansen voor jongeren, en dit beleidsplan is een belangrijke stap richting het realiseren van onze ambities. Het plan legt de focus op preventie, participatie en het versterken van de positie van jongeren, en schetst een duidelijke koers om hen beter te ondersteunen en een volwaardige plek te geven in de samenleving van Baarn.

Tijdens de raadsvergadering hebben wij ons als PvdA sterk gemaakt voor een zorgvuldige uitvoering van het plan. Wij hebben daarbij specifieke vragen en voorstellen ingebracht om de betrokkenheid van jongeren te waarborgen en hun initiatieven daadwerkelijk tot bloei te laten komen. Wij vroegen onder meer om de organisatie van een jaarlijkse presentatiedag voor jongereninitiatieven, een passend jaarlijks budget voor projecten die door jongeren zelf worden bedacht en uitgevoerd, actieve ondersteuning door een jeugdcoördinator, en een laagdrempelige aanmeldprocedure voor ideeën.

Hoewel onze voorstellen en vragen aanvankelijk kritisch werden ontvangen, zijn we blij te kunnen melden dat de wethouder onze punten serieus heeft genomen en bereid is om deze te integreren in de verdere uitvoering van het beleidsplan. Het feit dat het raadsvoorstel is aangenomen, ondanks onze kritische kanttekeningen, laat zien dat we als PvdA succesvol blijven pleiten voor de belangen van jongeren. Dit draagt direct bij aan het behalen van de ambities die wij in ons verkiezingsprogramma hebben neergelegd.

Voor de PvdA is dit beleidsplan niet slechts een plan op papier, maar een kans om echte verandering teweeg te brengen voor de jeugd van Baarn. Wij blijven ons inzetten om ervoor te zorgen dat deze ambitie werkelijkheid wordt en dat jongeren daadwerkelijk de steun en ruimte krijgen die zij verdienen. Met “Jeugd op de Agenda” zetten we een belangrijke stap in de richting van een inclusieve gemeente waar de stem van jongeren meetelt en hun toekomstperspectief centraal staat.

Samen werken we aan een Baarn waarin jongeren de kansen krijgen om te groeien, te participeren en hun stempel op de gemeenschap te drukken.

Valentijn Brinkman-Koopal

Valentijn Brinkman-Koopal

Wie ben je? Mijn naam is Valentijn Brinkman-Koopal, geboren op 29 juni 1989, en sinds mei 2021 woonachtig in het centrum van Baarn, samen met mijn vrouw Lisette. In mijn dagelijks werk ben ik actief als account- en relatiemanager bij High Quality Recruitment, maar mijn grootste passie ligt in de lokale politiek, waar ik als

Meer over Valentijn Brinkman-Koopal