Secretaris en penningmeester

Marco Veloo

Marco Veloo

Over Marco Veloo

marco@pvdabaarn.nl

Wie ben je:
Ik woon sinds 2007 in de Baarnse Tulpstraat en voel me Baarnaar. Oorspronkelijk kom ik uit de omgeving van Leiden. Toen ik in 2003 bij de Universiteit van Utrecht ging werken ben ik verhuisd naar Bilthoven en vervolgens naar Baarn. Ik werk bij de faculteit Diergeneeskunde alwaar ik werkzaam ben in een academisch dierenziekenhuis waar ik studenten begeleid die dierenarts willen worden. Mijn werk speelt zich af bij de spoed- en intensieve verpleegzorg voor gezelschapsdieren. Ik ben daarnaast twee dagen per week actief als vakbondsconsulent en als raadslid in de Universiteitsraad. Ik probeer de belangen te behartigen van medewerkers die problemen of vragen hebben. Naast mijn werk ben ik erg actief met sport bezig; ik hou van sportief fietsen, hardlopen, paardrijden, bootcamp en fitness

Wordt opgetogen van:
Dorpsevenementen in de Pekingtuin of het centrum, sportieve activiteiten in en rond de gemeente en een wandeling door de bossen. De knusheid en goede sfeer van Baarn spreekt mij erg aan. Ik mag graag samen met vrienden en buren tijd doorbrengen op een gezellig terras of tijdens een etentje thuis of uit.

In de politiek door:
Een groot gevoel van maatschappelijke betrokkenheid en de betrokkenheid bij de Baarnse samenleving. Ik ben erg trots op onze gemeente en ik wil me inzetten voor het behoud van de goede sfeer en uitstraling en het algemeen welbevinden van mijn mede-inwoners. Ik hou van de dorpse gezelligheid, de natuur in de omgeving en de historie van Baarn.

Drijfveer:
Ik heb een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Dat is ook de reden dat ik vakbondsconsulent en raadslid bij de Universiteit Utrecht ben geworden. Ik heb een sociaal en dienstverlenend karakter en wil me graag inzitten voor mensen die onrecht wordt ongedaan of die tegen onbegrip aanlopen. Daarnaast ben ik erg gedreven doordat ik hart heb voor onze gemeente en graag zie dat de sfeer goed blijft. Tevreden buurtbewoners houden en het gesprek aangaan als er spanningen zijn.

Grootste ergernis:
Mensen die hun afval op straat of in de openbare ruimtes achterlaten. Vooral het afval dat in de natuurgebieden wordt achtergelaten ergert me. Ik kan me ook ergeren als mensen geen rekening met elkaar houden. We wonen meestal dicht op elkaar en kunnen best rekening houden met elkaar. De samenleving zijn we samen; denk dan ook aan elkaar.

Morgen invoeren:
Alle inwoners krijgen een lidmaatschap aangeboden van bijvoorbeeld de Oranjevereniging zodat de bekende evenementen gegarandeerd kunnen blijven plaatsvinden. De evenementen in de Pekingtuin zoals onder andere Wintervillage, Koningsdag, het Foodtruckfestival, het All Together Festival en de evenementen in het centrum zoals onder andere Vorstelijk Proeven en de Solexrace zijn altijd gezellig en maken ons dorp levendig en knus.