Door op 16 januari 2016

‘Zet personen met een afstand tot arbeidsmarkt in op Soestdijk’

De Baarnse gemeenteraad werd in de gelegenheid gesteld om aan de vier geselecteerde kandidaten voor herontwikkeling van Paleis Soestdijk suggesties mee te geven. Op ons initiatief stuurt de raad een brief aan de vier kandidaten met het verzoek om bij de verdere uitwerking van hun plannen te bekijken of personen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen worden ingezet.

De inzet van personen met een afstand tot de arbeidsmarkt zou Soestdijk een extra sociaal gezicht geven. Het gaat om mensen die door bijvoorbeeld een verstandelijke of lichamlijke beperking,  psychische kwetsbaarheid, leerachterstand, onvoldoende opleiding of langdurige werkloosheid nu niet werken. Met ondersteuning zijn zij prima in staat een deel van de werkzaamheden uit te voeren binnen de plannen zoals die er nu liggen.

Uit mijn contact met het regionale werkbedrijf RWA/Amfors bleek dat ook zij enthousiast zijn over dit idee. Ze kunnen bijvoorbeeld middels (groeps)detachering, stage of loondienst medewerkers inzetten. Hiervoor bestaan financiele regelingen.

Met de inzet van deze personen zou de geselecteerde ontwikkelaar van Soestdijk zijn maatschappelijke betrokkenheid tonen. Ook kan het bijdragen aan een solide business case en positieve publiciteit genereren. En het allerbelangrijkste is natuurlijk dat het werkplekken zijn voor mensen die nu niet in staat zijn om te werken.

Lees hier de brief van de Baarnse gemeenteraad aan de vier geselecteerde ontwikkelaars.