Pak overlast Pekingtuin aan!

Door Mark Eijbaard op 26 januari 2022

Al enige tijd is er overlast in, onder meer, de Pekingtuin. Die overlast wordt ervaren in geluidsoverlast, vandalisme en een enorme hoeveelheid zwerfaval.

Deze overlast wordt veroorzaakt door jongeren die zich met regelmaat ophouden in de Pekingtuin.

Daarnaast bereiken ons berichten over het dealen van drugs in de Pekingtuin. Zelf hebben we met enige regelmaat in ieder geval de restanten van wiet gezien en geroken.

Vanuit reactie van meerdere bewoners hebben wij begrepen dat ook voor hen de maat vol is en dat zij onvoldoende medewerking en erkenning ervaren door de gemeente.

Daarnaast hebben wij begrepen dat er vanuit de politie onvoldoende capaciteit beschikbaar is, omdat de overlast in buurgemeenten meer prioriteit krijgt.

Voor onze fracties is deze overlast en het misbruik van onze mooie Pekingtuin al langer een doorn in het oog. Zeer recentelijk heeft het college maatregelen aangekondigd, maar voor onze fracties zijn er nog voldoende redenen om u de volgende vragen te stellen.

  • Hoe lang bent u al bezig met de overlast in de Pekingtuin? Kunt u ons een overzicht van uw inzet in de afgelopen twee jaar geven
  • Kunt u daarbij ook aangeven op welke onderdelen dit heeft plaats gevonden en welke frequentie. (Drugs, zwerfafval, etc.)
  • Heeft u meer plaatsen in beeld dan alleen de Pekingtuin op dit moment?
  • Op welke termijn gaat u in overleg met directe bewoners die overlast ervaren van het gebruik van de Pekingtuin?
  • Bent u daarnaast bereid om, op een meer structurele manier, met directe bewoners te overleggen in bijvoorbeeld een buurtcomité?
  • Op welke manier gaat u met de jongeren in gesprek, om te achterhalen wat hun beweegredenen zijn?
  • Klopt het dat de prioriteit van de politie op dit moment meer bij buurgemeenten ligt?
    • Zo ja, hoe kunnen wij u ondersteunen om ook in Baarn voldoende prioriteit te krijgen?
    • Zo nee, hoe overlegt u op dit moment over de inzet van de politie op dit onderwerp in Baarn?
  • Bent u bereid hier een zodanig speerpunt van te maken, dat deze overlast zo snel mogelijk, maar uiterlijk 1 juni tot het verleden behoort.
Mark Eijbaard

Mark Eijbaard

Wie ben je? Mijn naam is Mark Eijbaard. Samen met mijn vrouw Carola en zoon Tijmen woon ik in Baarn. Sinds juni 2022 ben ik met veel plezier wethouder in ons prachtige dorp. Waar word je opgetogen van? De kleine dingen in het leven. Ik kan enorm genieten van een rondje op de fiets met

Meer over Mark Eijbaard