Ook een bonus voor de BOA’s

Door Mark Eijbaard op 11 november 2020

Vorige week maakte de minister van Justitie bekend dat alle politiemensen een bonus van 300 euro netto krijgen als blijk van waardering van de “solidariteit en betrokkenheid” die zij de afgelopen tijd hebben laten zien.

Naar aanleiding van deze bonus is ongenoegen ontstaan, omdat de buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) geen onderdeel zijn van deze bonusmaatregelen.
In reactie hierop hebben al een aantal gemeenten laten weten dat zij haar BOA”s ook een dergelijke bonus zullen toekennen, omdat BOA’s net als de mensen van de politie, vooraan staan in de frontlinie.

De Partij van de Arbeid en Groenlinks hebben veel waardering voor de inzet van onze lokale BOA’s en vinden, naar voorbeeld van andere gemeenten, dat ook onze BOA’s een bonus van netto 300 euro verdienen.

Wij hebben hierover de volgende vraag gesteld aan de portefeuillehouder:

Bent u bereid om de lokale BOA’s een bonus van 300 euro netto toe te kennen, in reactie op de bonus die is toegezegd aan de mensen van de politie, zoals andere gemeenten al gedaan hebben?

Mark Eijbaard

Mark Eijbaard

Wie ben je? Mijn naam is Mark Eijbaard. Samen met mijn vrouw Carola en zoon Tijmen woon ik in Baarn. Sinds juni 2022 ben ik met veel plezier wethouder in ons prachtige dorp. Waar word je opgetogen van? De kleine dingen in het leven. Ik kan enorm genieten van een rondje op de fiets met

Meer over Mark Eijbaard