Maak Baarn volledig 30KM gebied

Door Mark Eijbaard op 1 april 2019

De Partij van de Arbeid vindt het belangrijk dat inwoners van Baarn zich veilig voelen op de weg. Meermaals hebben wij aangegeven dat, wat ons betreft, de maximale snelheid binnen de bebouwde kom naar 30km/u moet. Wij voelen ons gesterkt in deze opvatting door de oproep van de RAI en de eerdere pleidooien van de VVN en de ANWB.
Daarnaast merken wij, in de gesprekken met inwoners, dat de gemeente op dit moment nog te weinig doet met de zorgen die er leven bij mensen, over de verkeerssituatie in hun buurt of wijk.

Landelijke oproep
De RAI vereniging heeft op 25 maart een oproep gedaan om binnen de bebouwde kom op wegen een maximale snelheid van 30km/u in te stellen. Deze oproep is eerder ook al gedaan door Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de ANWB. De RAI zegt hierover:

“Er is niet altijd ruimte om weggebruikers een eigen rijstrook te geven. Het vermengen van langzaam en snel verkeer zorgt voor gevaarlijke situaties.”

Snelheidsmetingen in Baarn
De gemeente Baarn maakt nu al enige tijd gebruik van een snelheidsdisplay om weggebruikers op diverse locaties in Baarn bewust te maken van hun snelheid. Enerzijds zijn deze locaties gekozen op basis van criteria die door de gemeente zijn vastgesteld. Anderzijds kunnen bewoners een verzoek doen om het snelheidsdisplay in hun straat te plaatsen. Tot op heden hebben wij nog geen concrete acties gezien, die voortkomen uit het gebruik van dit snelheidsdisplay. Maar in de contacten die wij met diverse bewoners hebben, zijn er nog steeds voldoende locaties waar te hard wordt gereden en hiermee gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan.

Wij stellen daarom schriftelijke vragen aan het college. De beantwoording volgt einde van de maand.

Mark Eijbaard

Mark Eijbaard

Wie ben je? Mijn naam is Mark Eijbaard. Samen met mijn vrouw Carola en zoon Tijmen woon ik in Baarn. Sinds juni 2022 ben ik met veel plezier wethouder in ons prachtige dorp. Waar word je opgetogen van? De kleine dingen in het leven. Ik kan enorm genieten van een rondje op de fiets met

Meer over Mark Eijbaard

Waar ben je naar op zoek?