Door De redactie op 14 december 2014

Kerstactie tegen ‘oceaan’ van plastic tasjes

Op 19 december voerden we op de Brink en in de Laanstraat actie tegen het veelvuldig gebruik van plastic tasjes. Per dag eindigt zo’n 12.000 ton plastic zwerfafval in de zee en verspreidt zich over de hele wereld of koekt het samen tot ‘plastic-soep’. Dit is slecht voor de gezondheid van mensen en desastreus voor het milieu in het algemeen. Om mens en dier te beschermen heeft de PvdA in de Tweede Kamer moties ingediend en aandacht gevraagd voor dit probleem. Een verbod op gratis plastic tasjes lijkt nabij. Door een duurzame boodschappentas te gebruiken in plaats van een wegwerptasje, werken we samen aan een mooi, schoon en duurzaam Nederland.

Op vrijdagavond 19 december waren we tijdens koopavonaanwezig in het centrum om het winkelend publiek een duurzame tas aan te bieden om zo aandacht te vragen voor de vervuiling door plastic. We boden het winkelend publiek bovendien wat lekkers aan. Hoewel het rustig was in het dorp hebben we toch heel wat tasjes weg gegeven en mensen gesproken. Veel mensen lieten weten blij te zijn met de tas en die ook zeker te gaan gebruiken.

Fractievoorzitter Mark Eijbaard: ‘Zowel landelijk als lokaal zetten we als PvdA de schouders eronder om vervuiling door plastic terug te dringen. Door klein te beginnen, willen we de bewustwording onder de mensen vergroten’.