‘groot en klein’ leed

Door Ton van der Linden op 25 juni 2020

In juni is het traditie dat de jaarrekening van de gemeente Baarn wordt behandeld. En elk jaar is het ongeveer hetzelfde, soms is er een overschot en soms een tekort. Dit jaar is er een fors negatief resultaat van bijna 2.5 miljoen wat van de reserve afgaat. Maar gelukkig is iedereen lovend over de steeds betere leesbaarheid van de rekening, het resultaat is blijkbaar niet belangrijk en men prijst de organisatie. En dan blijft de PvdA natuurlijk niet achter, maar soms stellen we ook nog iets anders aan de kaak.

Fietsen in de Laanstraat

Een relatief klein vergrijp wat bij velen grote ergernis oplevert is het fietsen in de Laanstraat op tijdstippen dat het gewoon verboden is en dat is iets wat ook onder het kopje veiligheid valt.
Wij hebben als fractie lang getwijfeld of wij een motie moesten indienen om het fietsverbod in de Laanstraat op te heffen. Het verbod wordt immers op grote schaal overtreden en handhaving is amper aanwezig. In het afgelopen jaar zijn er 140 meldingen geweest en uiteindelijk zijn er 14 bekeuringen uitgedeeld. Toch meer dan één per maand, en dat bij tientallen overtredingen per dag.

Handhaving

Echter, een opheffing zal leiden tot een herinrichting van de Laanstraat, waaronder het creëren van een soort fietsstrook. Na de opknapbeurt van vorig jaar is dat natuurlijk niet handig, zeker als we de kosten die hiermee gepaard gaan in tijden van deze crisis niet kunnen en willen dragen. Dus dan maar weer een oproep voor meer handhaving. De burgemeester die veiligheid in zijn portefeuille heeft, heeft de toezegging gedaan om meer systematisch te kijken naar het aanpakken van de overlast.
In ieder geval zullen wij als fractie, elke keer wanneer we de mogelijkheid hebben, vragen stellen over de voortgang. De eerstvolgende mogelijkheid zal met de begroting in oktober zijn.

Ton van der Linden

Ton van der Linden

Wie ben je? Mijn naam is Ton van der Linden. Ik ben in 1951 geboren in Amsterdam en sinds 1982 woonachtig in de Componistenbuurt, gehuwd met Anita, was voorheen werkzaam als controller in een handelsonderneming, van 2006 tot 2014 raadslid en van 2014 tot 2022 steunfractielid. Een jaar geleden dacht ik voorgoed afscheid te hebben

Meer over Ton van der Linden