Door Mark Eijbaard op 15 april 2017

Gossie… had ik toch gelijk?!

De kop boven het artikel in de Baarnsche Courant vertelde “Verplaats gasontvangstation”. Met daaronder een artikel over het voornemen van het college om de raad voor te gaan stellen om het gasontvangstation (GOS) te gaan verplaatsen.
Eigenlijk had de kop van het artikel moeten zijn: “Ook voor Baarn gelden de regels gewoon”. 

Het college had vorig jaar nog de hoop dat een zienswijze ruimte zou bieden in nieuwe wetgeving om het gasontvangstation op zijn huidige locatie te kunnen handhaven. Gebleken is dat een reactie op de zienswijze pas in 2018 verwacht kan worden. Het college stelt dat ze daarop niet wil wachten en de raad in mei beloofd heeft met een raadsvoorstel te komen, over dit onderwerp, met daarin een oplossing.

Wat mij betreft een slap verhaal. Het eerlijke verhaal is dat het college ook geen geloof had in het aanpassen van de wettelijke mogelijkheden. En dat verhaal rond de verkiezingen in 2018 is natuurlijk geen lekker campagnemateriaal. Handiger is het dan om nu, ruim voor de verkiezingen, toe te geven dat verplaatsen een verstandige optie is. Ik ga er dan ook vanuit dat de wethouder tijdens de behandeling volgende maand zal toegeven dat ik al die tijd gelijk heb gehad en dat het college dat nu ook in ziet.

Dat het gasontvangstation verplaatst gaat worden is een goede zaak. Kostbaar, maar wel zoals het hoort. De regels gelden nu eenmaal voor iedereen, dus ook voor de gemeente. Dat er met het vrijkomen van de locatie aan de Krabbelaan andere mogelijkheden ontstaan kunnen de kosten, gedeeltelijk, dekken.

Gelijk hebben is niet hetzelfde als gelijk krijgen. Maar dit voorstel voelt als een kleine overwinning. Niet alleen voor mezelf, maar juist voor bewoners die aangaven dat ze geen veilig gevoel hadden met de huidige situatie.

Lezen wat ik eerder schreef over het GOS? Lees hier.

Mark Eijbaard

Mark Eijbaard

Wie ben je? Mijn naam is Mark Eijbaard. Samen met mijn vrouw Carola en zoon Tijmen woon ik in Baarn. Sinds juni 2022 ben ik met veel plezier wethouder in ons prachtige dorp. Waar word je opgetogen van? De kleine dingen in het leven. Ik kan enorm genieten van een rondje op de fiets met

Meer over Mark Eijbaard

Waar ben je naar op zoek?