Door De redactie op 28 oktober 2016

in gesprek met Tweede Kamer-leden over wonen

Op 29 oktober organiseert de PvdA in Baarn een conferentie over wonen. Tweede Kamer-leden en lokale PvdA-ers gaan graag met leden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om hierover mee te komen praten. De PvdA wil in dialoog met de organisaties en bewoners bekijken wat goed gaat en wat beter kan.

De woningmarkt staat sterk onder druk. De vraag naar goedkope woonruimte is groot. Jonge gezinnen kunnen vaak niet aan een betaalbare woning komen. Vaak wordt er uit geweken naar andere gemeenten in de regio. Er is behoefte aan meer en gevarieerdere sociale woningen. Hoe krijgen we meer doorstroming. Welke oplossingen zijn er?

Onder leiding van 2e kamerlid Grace Tanamal zal een forumdiscussie plaatsvinden. De sprekers zijn: Albert de Vries (woordvoerder 2e kamer Wonen en Rijksdienst namens de PvdA), Hans van der Velden (directeur Eemland Wonen), Fleur Imming (Wethouder voor onder meer Wonen in Amersfoort) en Osman Suna (fractievoorzitter PvdA gemeenteraad Soest).

De conferentie vindt plaats bij het Brandpunt,  Oude Utrechtseweg 4a te Baarn en duurt van 9.15 tot 12 uur. Aansluitend zal na de lunch de gewestelijke aftrap worden gegeven voor de komende Tweede Kamer verkiezingen, onder leiding van Tweede Kamer -lid Loes Ypma.