Door De redactie op 16 maart 2014

‘Ga stemmen!’

Woensdag 19 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Wij roepen in de laatste dagen voor de verkiezingen iedereen op om te gaan stemmen. We gaan huis aan huis langs om inwoners een roos aan te bieden en te vragen om naar de stembus te gaan.

Er worden opkomstpercentages voorspeld van minder dan 50%. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen kwam landelijk gemiddeld 54,1% van de stemmers naar de stemmers. In Baarn lag het opkomstpercentage met 58,15 iets boven het gemiddelde.

Als PvdA vinden we het van groot belang dat zoveel mogelijk stemgerechtigden naar de stembus gaan. Campagneleider (en kandidaat-raadslid) Mark Eijbaard: ‘Het is goed voor Baarn als er straks een gemeenteraad is die breed gedragen wordt door de inwoners van Baarn en Lage Vuursche. Een gemeenteraad die we met zijn allen hebben gekozen. Ik roep dan ook alle inwoners van Baarn en Lage Vuursche op om woensdag naar de stembus te gaan!’

Afgelopen zaterdag waren we niet alleen op de verkiezingsmarkt aanwezig. Een deel van het campagneteam ging langs de deuren om op te roepen naar de stembus te gaan. Ook op de laatste dagen voor de verkiezingen gaan de PvdA-ers daarmee door.

We hebben als PvdA de prioriteit in deze campagne gelegd bij het spreken van zoveel mogelijk inwoners. Dat gebeurt niet alleen in Baarn, maar over het hele land. De afgelopen week bereikten alle PvdA-afdelingen samen het 1 miljoenste gesprek aan de deur. In Baarn hebben we woensdag als de stemlokalen sluiten waarschijnlijk zo’n 1300 Baarnaars persoonlijk gesproken.