Budget beschikbaar voor veiligere Vondellaan

Door Mark Eijbaard op 18 februari 2021

De aanpak van plekken waar een onveilige verkeerssituatie is, of waar met enige regelmaat te hard gereden wordt staat al enige tijd hoog op het lijstje van de Partij van de Arbeid.
Al in 2019 vroegen wij de wethouder om actie, naar aanleiding van de inzet van de smiley verkeersborden door de gemeente.

Uit deze en eerdere analyses blijkt dat de Vondellaan een van de plekken is waar, met regelmaat, te hard gereden wordt. Een mooi recht stuk asfalt, klein bochtje en eenrichtingsverkeer. Het zou zo onderdeel kunnen zijn van een circuit.

Bewoners hebben al vaker hun zorgen geuit over de situatie op de Vondellaan en nadat zij zich afgelopen zomer hebben verenigd, heeft ook de gemeente de wensen voortvarend aangepakt. En daaruit is een door de bewoners van de Vondellaan, breed gedragen plan, naar voren gekomen.

De fractie van de Partij van de Arbeid is blij met deze participatie en de voortvarendheid waarmee de behandelend ambtenaar dit heeft opgepakt. Complimenten daarvoor. Het geeft goede moed voor al die andere verkeersknelpunten, waar bewoners ook graag een veiligere situatie willen creëren.

Met het amendement wat woensdag is aangenomen, krijgen de bewoners van de Vondellaan budget om de bestaande plannen te optimaliseren en wij hebben van hen begrepen dat dit voor hen voldoende aanknopingspunten geeft om verder te gaan. Wij hebben daarom ingestemd met het geamendeerde voorstel.

Mark Eijbaard

Mark Eijbaard

Wie ben je? Mijn naam is Mark Eijbaard. Samen met mijn vrouw Carola en zoon Tijmen woon ik in Baarn. Sinds juni 2022 ben ik met veel plezier wethouder in ons prachtige dorp. Waar word je opgetogen van? De kleine dingen in het leven. Ik kan enorm genieten van een rondje op de fiets met

Meer over Mark Eijbaard

Waar ben je naar op zoek?